Lav din egen skudsikker vest

Skudsikker og stiksikker veste kommer i mange forskellige varianter, typer og kvaliteter, og derfor kan det nogen gange være svært, at finde det man leder efter. Derfor kan vi tilbyde en service, hvor vi skræddersyr skud eller stiksikre veste efter jeres specifikationer. Dette gælder både formen på selve det skudsikre panel, stoffet, logoer, og hvilke tilføjelser der skal være til carrier / holderen til det skudsikre panel. For at special producere en skudsikker vest, har vi en mindste ordre på 10 skud eller stiksikre veste og kan leverer op til flere tusinde om måneden.

Protection Group Danmark er et Dansk firma med beligenhed i Randers. Vi udvikler og sælger skud- og stiksikre veste primært på det skandinaviske marked. Alle vores produkter er udviklet således at kvaliteten er høj, og prisen er rimelig, så alle kan have råd til en skudsikker eller stiksikker vest. Vi kan sende samples af de produkter vi er lagerførende af, og hvis i har andre krav end det vi har på lager, vil det tage 3-4 ugers tid at producere et produkt til jer, alt efter jeres krav og kompleksitet.
Det er også muligt at købe enkelte paneler, så i selv kan teste produkterne på en skydebane.
Alle vores produkter lever op til kravene efter NIJ. Hvis de skal designes efter andre skud eller stiksikre standarder kan dette også lade sig gøre.

Vi vil nedenunder gennemgå de tanker i skal have gennemgået inden i tager kontakt til os, da vi skal bruge nogle basale informationer for at kunne starte produktionen af jeres helt egen skudsikker eller stiksikker vest.
Dette skal tage stilling til ved produktion af en skudsikker eller stiksikker vest:

 • Hvilket formål skal vestens bruges til?
 • Skal i have designet jeres helt eget panel? (selve formen på panelet)
 • Designsmæssige krav til holderen af det skudsikre panel (også kaldet for en carrier)
 • Hvilket beskyttelsesniveau skal det skudsikre eller stiksikre panel være i?
 • Vægt, fleksibilitet og tykkelse på det skud- eller stiksikre panel

 

Formålet med vesten?

Er vesten til dørmænd, vagter, sikkerheds personale eller til et helt fjerde formål. Dette har betydning for formen på panelet. Som udgangspunkt har vi udviklet vores eget panel, som har en pyramide formet form ved brystet. Dette betyder at panelet er bredere under brystet end i toppen, hvor det er en lille smule smallere, så der er plads til at du kan tage armene frem, og bevæge dem uden at kunne mærke den skudsikre vest.
Dette panel bruges som udgangspunkt til både dørmænd, vagter og sikkerhedespersonale, der skal have en skjulbar vest. Det er et meget ergonomisk og behageligt panel. Samples kan sendes inden vi sætter produktionen igang.

Til skudsikre veste der ikke skal være skjulbare, men derimod bruges som overts, har vi nogle andre paneler som giver mere beskyttelse, og er lavet til trækket udover tøjet.  Vi har som udgangspunkt 3 forskellige paneler:

 1. Et skjulbart, hvor det ergonomiske aspekt er sat i fokus
 2. Et skjulbart, hvor der er mere beskyttelse i bryst regionen.
 3. Et panel der er lavet til overt skudsikre veste. Dette er lavet til overtræksveste.

Hvad skal vesten bruges til?:

 • Skudsikre veste til maritime formål, hvor vesten også fungerer som redningsvest
 • Skudsikre veste m. logo til vagt og dørmandsfirmaer
 • Veste specielt lavet til stadionvagter
 • Skudsikre veste til hunde
 • Skudsikre veste som overt eller covert
 • Skudsikre veste til militært brug, herunder hard armor i NIJ III og IV (Level 3 og 4)
 • Skudsikre tæpper og kufferter

Deraf er det vigtigt at I specificerer formålet med vesten, da vi derved kan hjælpe jer med at få det rigtige panel.

Skal formen på panelet være anderledes?

Vi kan sagtens lave formen på det skudsikre panel anderledes end de forskellige former vi allerede nu kan tilbyde. Dette kræver dog en minimums ordre på 50 skudsikre veste/stiksikre veste

Designet på selve vesten:

Vi kan designe vesten efter jeres krav, og her har vi kun en minimumsordre på 10 veste.

 • Farven på vesten
 • logoer
 • Jeres egne labels på vesten
 • Med eller uden reflekser
 • Molle, lommer eller specielle mål.

Vi designer vestene efter jeres krav og specifikationer. Dog kan vi også lave dem i vores nuværende carriers.

Hvilket skudsikkert materiale skal de skudsikre veste laves i?

Der findes 3 forskellige skudsikre niveaeur for skudsikre veste.

NIJ IIA: som stopper en 9mm; .40 S&W
NIJ II: stop stopper en 9mm; .357 Magnum
NIJ IIIA: stopper en .357 SIG; .44 Magnum

Du kan læse mere om de forskellige skudsikre niveauer her.

Jo højere et beskyttelsesniveau du vælger, jo tykkere og tungere vil det skudsikre panel blive. Dog er skudsikre materialer så avancerede idag, at en NIJ IIIA vest, kan laves med en forholdsvis lav vægt. Nedenunder vil vi gennemgå nogle af de materialer vi kan lave en skudsikker vest i og data på disse.
Vi producerer i Kevlar XP, Twaron og vores egen UHMWPE. Kevlar XP og vores egen Twaron bruges til skudsikre veste, da disse har en utrolig lav vægt, er fleksible og utrolig modstandsdygtige imod skud.

Kevlar XP er et af kevlars bedste skudsikre materialer, og har en utrolig fleksibilitet, samtidig med at det er rigtig tyndt. Kevlar XP har en 15%  lavere back face deformation end andre lignende materialer. Dette gør det til et af de bedste tilgængelige materialer idag.
Disse udregninger er lavet ud fra vores skjulbare skudsikre panel i størrelse large.

NIJ standard 0101.04 Tykkelse på skudsikkert panel Vægt på skudsikkert panel Back face deformation 9mm Back face deformation .44 Magnum
NIJ IIIA 5,06 mm 1,54 kg 22 mm 35 mm

Vores egen fiber spundet på Twaron, som giver et utrolig fleksibelt, billigt og stærkt panel. Dette skudsikre materiale minder meget om gold-flex. Det er ligeså fleksibelt som Kevlar XP og testet efter NIJ standard 0101.06, hvoraf Kevlar XP kun er ifølge NIJ 0101.04.

Disse udregninger er lavet ud fra vores skjulbare skudsikre panel i størrelse large.

NIJ standard 0101.06 Tykkelse på skudsikkert panel Vægt på skudsikkert panel Back face deformation .357 Sig Back face deformation .44 Magnum
NIJ IIIA 11 mm 1,72 kg 20 mm 32 mm

 

Vi kan også lave begge fibre i NIJ IIA og II. For disse data bedes du kontakte os for informationer.

 

Vores UHMWPE fiber bruges kun i forbindelse med combi veste, der både skal være skud og stiksikre.

Disse kan laves i NIJ IIIA + KR1,2,3 +SP 1,2, 3, alt efter hvor kraftige stik/syle denne skal kunne stoppe. Dette panel er tykkere, tungere og mindre fleksibelt. Det nedenstående er med udgangspunkt i en størrelse large skjulbar skudsikker og stiksikker vest.

NIJ standard 0101.06 Tykkelse på skudsikkert panel Vægt på skudsikkert panel Back face deformation .357 Sig Back face deformation .44 Magnum
NIJ IIIA + KR2 10,5 mm 2.3 kg 14 mm 22 mm

 

Kontakt os pr. telefon 61274857 eller på email: Jonas@protectiongroup.dk for flere informationer.